Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/ibarbari/public_html/ruki.com.hr/plugins/system/rokextender/rokextender.php on line 32
KOČNICE

KOČNICE

Kočnice skino bez problema, gledam osovina prednje žlajfe (ide kroz vilicu) je spigana. Nemam škripac iliti šrafštok, ima moj stari ali mali, ima negdje i veliki čelični ali mi se ne da ić, a i ak idem to pigat na hladno mogu nešto smrdat. Bilo bi bolje zgrijat na plinu, ali nemam plinski šparhet, žena prešla na struja keramika makinu. Kad se zgrije, a radi se tako da makneš ring plamenika sa šparheta, kresneš plin pa ti ide plamen visoko i usko u zrak, dobiš „let lampu“ praktično, nemojte se igrat s tim, onda zahajcaš dio kaj misliš pigat/ravnat dok ne pocrveni i onda brzo s njim u šrafštok pa pigaj ili na čelični šinu pa vudri macolom ak trebaš nekaj zravnat. Naravno dio ne držiš golim rukama nego kombinirkama, francuzom, a najbolje gripcangama ili pazi ovu makinu od mog nonića stolara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po ovoj čeličnoj leptir matici bi moj stari još kresno čekićem tako da se dio koji držiš dobro stisne, znači to je neka varijanta preteče gripcangi, stari je to zval „mošet“ iliti „mošetić“? Nema toga na guglu, nema kod Bratoljuba (Klaić).

Inače „jezična“ digresija, talijanske riječi u Primorju, kao i Njemačke u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske su najviše pobrane iz bliskog susjedstva znači Trst i Štajerska, to su već lokalna narječja pa kad su naši preci to preuzimali onda vam dođe „lokalac na kvadrat“. Skoro ko naši otočani koji često imaju različite riječi za istu stvar J. Dobro, o Bednji sad nebumo, jer bi „zglajzal“ s osnovne teme. Ok, ipak moram ovo „zglajzati“ prevesti, nema Bratoljub tu kombinaciju (Geleise je na Njemačkom tračnica/šina), pa je to interesantno bajkerima tj. zglajzati je ispasti iz tračnica, a nama na bajsevima je problem inverzan tj. mi upadamo u šine, možda treba movi termin „Uglajzal“ J

Ajmo po dućkasima, nađem u Metalia Commerce osovinu, probam i paše. Jest da je Tajvanska ali to se ne vidi „iz aviona“.

 

Kočnice rastavljene na molekule, okupane u benzinu, šarafi u kiselini, počišćene Purolom. Federi ok, gumice (pakne) poderane, uzmem gumice s drugog bajka, beba!