Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/ibarbari/public_html/ruki.com.hr/plugins/system/rokextender/rokextender.php on line 32
KRANC

KRANC

Mjenjač PWB po specifikaciji ide do 24 zuba max., a u njemačkom katalogu F12 piše da je 14-21. Znači to treba pazit. Onaj s drugog bajka je OK, dobro „zvuči“, znate ono cak-cak-cak kad se pedale ne vrte, ali nije Favorit niti je češki. Ima Čeh2 novi Češki kranc iz kutije. Piše u nazivu fotke velo 89, piše made in Czechoslovakia, znači valjda je iz 1989. godine, nije iz 60-tih no važno je da je nov.

Gledam i podsjeća na onaj iz 1973. Mi smo nekad šibali nutra hrpu ulja ne znam zašto ali onda je kranc bio potpuno nečujan, pa kad si se profural sasvim blizu nekoga, onda je bilo “umiranja od straha“ jer te nije mogo čut da mu, a najčešće joj, dolaziš iza leđa. Uglavnom naručih ovaj češki kranc 13-22 to mora fercerat. E sad kakav zvuk će imati to ćemo vidjeti. To su sad već one radosti iščekivanja.

Stigo kranc, Čeh2 nešto smuljo, zupčanik 22 zuba nije isti materijal i boja, nego je svjetliji i olakšani (ima rupe po sebi, kao što se to danas radi). Zvuk je dobar.

Reklamirao sam Čehu2, kaže ne smeta to za funkcionalnost, ok, ali pošalji kako je bilo na fotki, a ne neku kemiju. Obećao poslat i stvarno poslao o svom trošku.